Meteen naar de inhoud
Home » Wat is levenscoaching?

Wat is levenscoaching?

  • door

Life coach

 

De persoon die niet weet wat hij wil, voelt dat zijn leven volledig in het duister tast. Een beetje zoals een blind date. Je hebt al je favoriete details en je wilt echt iemand vinden, die weet, wat het is dat je leuk vindt. Hoewel dit waar is, zou je verbaasd zijn hoeveel mensen eigenlijk niet weten wat ze willen.

Life coaches werken met u om uit te vinden wat u wilt. Ze werken met je samen om te bepalen wat je tegenhoudt om te bereiken wat je wilt. Ze werken ook met je samen om te bepalen wat je wilt bereiken. Dan werken ze aan een plan om dat te doen. Een goede coach inspireert tot actie. Onderneem je echt actie? Ik weet het niet, ben je waar je wilt zijn of voelt het alsof je een totaal andere richting uitgaat?

Stel je dus eens voor hoe jij je dromen zou kunnen najagen als je een levenscoach op je pad had gekregen. Het is gewoon logisch, toch? De meesten van ons weten dat we onze bestemming willen bereiken. We weten alleen niet hoe we daar moeten komen. We weten niet zeker waar we heen moeten. Een levenscoach helpt je. Ze vertellen mensen wat ze zouden moeten en kunnen bereiken. Ze zijn palen in je kaartjes tekenen. Een deel van een goede levenscoach zijn is luisteren en goede vragen stellen. Ik durf te wedden dat de meeste mensen de laatste tijd niet de tijd hebben genomen om te luisteren naar wat ze mensen vertellen.

Wat wil je doen. Doe je wat je moet doen, omdat je je zou schamen als niemand weet dat je het deed? Of doe je het omdat er meer geld mee gemoeid is. Misschien heb je nooit gedacht dat je wilde gaan studeren. Misschien heb je het nog nooit gedaan. Of misschien is het omdat je graag in een groter gebied wilt wonen. Hoe dan ook, een van de moeilijkste dingen om te doen, is de beslissing nemen om te doen wat je wilt doen.

Een van de vragen die een goede levenscoach zal stellen, is een zeer persoonlijke vraag. Het kan echt een schokkende vraag zijn als je naar hem of haar toe komt. Zelfs als je nog niet klaar bent om in je eigen huis te gaan wonen of aan de universiteit te beginnen, heb je vaak het gevoel dat je een van beide of beide “moet” doen. Een levenscoach vraagt je “Ga je ECHT doen wat je moet doen als de tijd rijp is”. Denk daar eens een minuutje over na.

Voor sommige mensen kan het angstaanjagend zijn, terwijl het voor anderen bijna opwindend is. Hoe dan ook, we bevriezen wanneer we advies horen dat tegen ons praktische dagelijkse leven ingaat. We blijven bevroren in inertie, want het is het beste om bewust te zijn. Dus de vraag is: wat zegt je gevoel je? Wat zegt je gevoel? Vertelt het je wat je wilt? Of wat je zou MOETEN? Hoe meer je er aandacht aan besteedt, hoe meer je in staat zult zijn je zelfverzekerd te voelen. Hoe zekerder je zult worden dat je gevoel je gewoon probeert te behoeden voor de slechte keuzes die je maakt.

Life coaching gaat over verantwoordelijkheid nemen voor je leven. Het gaat over leven dicht bij je ideale leven. Life coaching gaat dus eigenlijk over leven. Life coaching gaat over dingen in de juiste richting krijgen. Het gaat erom je leven op de rails te krijgen en je te richten op wat je wilt bereiken in het leven. Ik weet het, denk niet dat dat een te klein begrip is.

Dus wat is een levenscoach? Simpel gezegd is een levenscoach iemand die je helpt om je leven op het juiste spoor te zetten, die je helpt om je dromen te bereiken. En geloof me, als ik zeg life coaching heb ik het niet alleen over jezelf coachen. Life coaching gaat, voor het grootste deel, over je helpen om het GROTE ding hier te doen.

Life coaching heeft meestal veel meer te maken met een reis en iemand anders je laten helpen op die weg. Het gaat erom dat iemand u helpt om uw leven in eigen hand te nemen. Een life coach biedt u hulp en bijstand die u in staat zal stellen uw grote dromen te verwezenlijken.

U krijgt zelfs de kans om tegelijkertijd iets terug te geven. Zo bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in het verbeteren van uw gezinsleven. Als u uw familie vertelt over de diensten die een life coach aanbiedt, kunnen zij u adviseren over wie de juiste coach voor u is. Zij kunnen u ook informeren over de diensten en de beschikbaarheid ervan in hun omgeving.

Je moet jezelf afvragen, ben je klaar om de controle over je leven te nemen? Ben je klaar om een leven te leiden dat productiever en gelukkiger is? Zo ja, dan zou een life coach wel eens een goede manier voor je kunnen zijn om dat te bereiken. Of aan de andere kant, zal je meer gelukkig zijn met iets voor jezelf te doen? Laten we eerlijk zijn, kunt u daar zelfs maar aan denken? Zou u het juiste soort leven willen hebben?