Meteen naar de inhoud
Home » Gewichtsverlies

Gewichtsverlies

  • door

Hulp bij afvallen

Artsen kunnen u helpen uw gewicht tot een normaal niveau terug te brengen. Meestal is uw extra gewicht een symptoom van uw gezondheid. Het vaststellen van de oorzaak van de aandoening is belangrijk om het onder controle te krijgen. U moet ook de twee laagste gewichtsniveaus voor volwassenen van 20 jaar kennen. Gewicht schema voor volwassenen:

Ondergewicht = minder dan 18,5 pond

Normaal gewicht = 18,5 tot 24,9 pond

Overgewicht = 25 tot 29,9 pond

Zwaarlijvigheid = meer dan 30 pond

Wat zijn de obesitas risicofactoren?

Hieronder staan enkele risicofactoren voor obesitas.

aandoening van de schildklier is het belangrijkst:

Snel gewichtsverlies, d.w.z. snel afvallen zonder gebruik te maken van diëten en lichaamsbeweging, kan te wijten zijn aan een onderliggende aandoening van de schildklier die een “rebound”- of “loried”-effect zal veroorzaken. Het kan ook te wijten zijn aan aangenomen gewoonten van overdreven overdaad aan koolhydraten die het moeilijker voor u maken om gewicht te verliezen. (Dit is het belangrijkst voor zwaarlijvige mensen. )

Risicofactoren van afname in de jaren 1990: Verslaving aan allerlei soorten drugs, waaronder pijnstillers, moet zoveel mogelijk worden vermeden. Langdurig gebruik van pijnstillers kan het risico op een hartaanval en beroerte verhogen.

Gewichtsverlies diëten voor de gezondheid is verplicht. Tot 3 liter vochtinname per dag en meer dan 1 tot 2 kilo per dag afvallen is een indicatie dat u te snel afvalt. Ik raad geen diëten aan, alleen lichaamsbeweging. Het eten van een evenwichtige voeding is essentieel voor alle vrouwen, omdat het je voorziet van voldoende all round voeding die belangrijk is voor het behoud van een gezond leven, huid, haar, spijsvertering, organen en overleven. Uit onderzoek is gebleken dat overmatige eiwitconsumptie het risico op osteoporose kan verhogen. Het kan ook een hoge bloeddruk veroorzaken.

Stress is een andere belangrijke factor in het veroorzaken van gewichtstoename. Het stresshormoon cortisol wordt toegeschreven aan gewichtstoename. Daarom kunnen goede ontspanningstechnieken matige en vreugdevolle ademhaling zeer belangrijk zijn. Yoga heeft bewezen nuttig te zijn voor stressbeheersing. Ze staan ook bekend om het ontspannen van de geest en het lichaam. Diepe ademhaling zorgt voor meer zuurstof, zodat oefeningen volledig kunnen worden uitgevoerd.

Hormoon Openheid kan vetcellen opeten. Een trage spijsvertering kan het gevolg zijn van een verminderd of zwak immuunsysteem, veroorzaakt door stress, waardoor schadelijke stoffen sneller uit het lichaam worden verwijderd. Het introduceren van appels en bonen in het dieet kan helpen om de regelmatigheid van de stoelgang te verhogen. Het vermindert ook de symptomen van benauwdheid en voorkomt een opgeblazen maag.

Een laag gevoel van eigenwaarde: zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde zijn een belangrijk onderdeel van iemands persoonlijkheid. Een laag gevoel van eigenwaarde wordt in verband gebracht met een aantal psychische stoornissen zoals angst, depressie, obsessief compulsief gedrag dat verband houdt met seksueel misbruik en een laag gevoel van eigenwaarde kan iemand het gevoel geven dat hij letterlijk “niets goed kan doen”. Daarom kan het gebrek aan zelfvertrouwen leiden tot patronen van het maken van ongevraagde opmerkingen aan anderen over hun onvermogen om te slagen. Kortom, het kan de persoon het gevoel van eigenwaarde doen verliezen.

Het lage gevoel van eigenwaarde is echter niet beperkt tot kinderen. Wij volwassenen hebben de neiging aan een laag zelfbeeld te lijden omdat we voor ons plezier naar het toilet gaan. Het valt ons steeds meer op als we om de 5 minuten naar het toilet moeten haasten. Dit wordt ook welapologia genoemd. laag in de achting zijn ase gedefinieerde lijst en omvatten:

– Gebrek aan doorzettingsvermogen om gewenste doelen te bereiken

– Een gevoel van hopeloosheid en uitzichtloosheid

– Passie voor sex

– episodes van eetbuien

– Dramides van mislukking

Het is bewezen dat vrouwen met anorexia en boulimia vaak te veel opgaan in hun zonde van het eten en het gevoel van eigenwaarde belasten, zo niet het omgekeerde.