Meteen naar de inhoud
Home » De voordelen van zwembaden

De voordelen van zwembaden

  • door

Zwembadtechniek

Hygiëne en veiligheid zijn Jonas en de Noorse denktank Safe and Healthy Swimming Pools met elkaar verbonden: De eerste beschouwt dit laatste als een integrerend deel van haar dienstverlening. Haar taak bestaat erin het zwemmen en de omgang met de omgeving van zwembaden te bevorderen als middelen om de veiligheid en de hygiëne van zwembaden te verbeteren.

Volgens het Noorse Centre andsson for Water Bulls maakt 9% van de personen boven de 14 jaar maandelijks gebruik van de zwembaden. Van deze mensen gebruikt meer dan 50% de zwembaden dagelijks, en ongeveer 90% gebruikt de overdekte zwembaden dagelijks. Slechts 33% van deze dagelijkse zwembadgebruikers gebruikt de openluchtzwembaden jaarlijks, maar dit percentage stijgt aanzienlijk wanneer extra faciliteiten zoals kleedkamers en verdampers worden toegevoegd – zelfs hoger dan de Aanbevolen Norm.

In zwembaden heersen omstandigheden die de groei van bacteriën bevorderen, en zelfs hogere infectieniveaus van bacteriën. Deze omstandigheden zijn het gevolg van de chemische ingrediënten in zwembadchemicaliën en -uitrusting, die bijdragen tot de vorming van deze bacteriën. In feite wordt geschat dat 60-70% van alle zwembacteriën – die welke aëroob maar niet aëroob zijn – veroorzaakt kunnen zijn door zwembadomgevingen. Bedenk dat men dergelijke omstandigheden gemakkelijk kan aantreffen tot op 10 meter in zwembaden die bijzonder donker zijn.

Deze uitdaging voor de openbare veiligheid maakt de installatie en het beheer van zwembaden tot een topprioriteit voor de gehele water- en aanverwante industrie. Velen wijzen op het bestaande verband tussen zwembaden, het langdurige gebruik van deze structuren voor recreatie en andere belangrijke structuren, namelijk:

· Schools

– Races

– Sportevenementen en -activiteiten

– Personen met een handicap

– bemonsteringsmeters

– Voetbalvelden

De hoeveelheid die men moet doen om het water veiliger of productiever te maken kan alleen goed worden gerealiseerd door een juiste installatie en onderhoud van zwembaden, deze moeten goed worden onderhouden met de juiste apparatuur, chemicaliën (voorwaarden die moeten worden gehandhaafd) en gebrek aan functies en praktijken (kwalen en werkelijk te voorkomen praktijken).

Iedereen is gefascineerd door de verwondering over zonsondergangen en de innerlijke schoonheid van zwembaden. In dit verband zijn er een aantal belangrijke technologieën die kunnen helpen betere omstandigheden voor het water te creëren. Eén zo’n technologie is het Zelfreinigend Zwembad Systeem: Een reinigings-/afdichtingsapparaat dat automatisch werkt met filtratiesystemen, robotische aanwijzingen, zwaartekracht, mechanische sorteringen en chemicaliën. onderzoekers van de Universiteit van Minnesota ontdekten dat het systeem de reinigingstijden aanzienlijk verkort.

Een ander voorbeeld zijn interactieve filtratiesystemen. Het is de bedoeling dat deze tegen 2008 in alle nieuwe grote gebouwen aanwezig zijn en bedoeld zijn voor grote volksgezondheidsstelsels en spoedeisende hulpposten. En door het bovengrondse ontwerp zijn interactieve filters meer gehydrateerd, gezonder en uiteindelijk veiliger voor de gebruikers.

Men kan kiezen voor een zwembad op basis van iemands levensstijl keuze, neigingen en budget. Een van de top keuzes is in de vezel-versterkt glas dat moet worden in zwembaden. De kosten van vezel-bescherming kits zijn gemiddeld rond de tweehonderd dollar, inclusief verzendkosten en installatie. Men kan kiezen voor een draagbaar zwembad of modellen die kunnen worden ingepakt voor verzending en geïnstalleerd door de gebruiker. Afhankelijk van waar men woont, kan men zelfs opteren voor miniatuurversies van zwembaden, die ideaal zijn als kleinkinderen en opa’s en oma’s in dezelfde buurt zijn opgegroeid.

Een tijdje geleden moesten huiseigenaren zwembaden regelmatig vullen, waardoor ze veel vuiler en duurder in onderhoud werden. Daarom maken de meeste huiseigenaren nu gebruik van de nieuw opgerichte doe-het-zelf-zwembadenindustrie. Deze bedrijfstak legt de nadruk op een goede filtratie en desinfectie van zwembaden die iedereen eventueel kan installeren, klaar om door de huiseigenaar te worden gebruikt. Met PVC en polyethyleen kunststof producten tot en met KEV, kan het schoonmaken en het terugwinnen van water door particulieren zelf worden gedaan.

Om veiligheids- en gezondheidsredenen raden de meeste beroepsbeoefenaars en gezondheidsorganisaties sterk aan dat mensen regelmatig zwemschilden of zwempakken krijgen. Deze passieve kleding beschermt mensen tegen huidinfecties en ziekten veroorzaakt door bacteriën in het zwembadwater. Als goed, dit biedt een handige methode om zwemmers die krijgen doorweekt in zwembaden bevatten.

Sommige huiseigenaren kiezen ervoor hun eigen drijvend zwembad te installeren, dat gebruik maakt van drijvende rubberen drijvers in plaats van de traditionele chloortabletten of chloorkorrels. Dit drijvende apparaat helpt starters om het meeste uit hun zwembad te halen. Het water op de bodem wordt geleidelijk uit de drijvers verwijderd, en de meerdere individuele vlotten stellen een zwemmer in staat het water te gebruiken om te slaan en te ademen.

Er blijft echter één grote vraag over: Waarom moet men, met alle bovengenoemde voordelen, beginnen met de bouw en het onderhoud van een zwembad? dure chemische toevoegingen in een gallon-formaat chemische mix is wat water veilig maakt om in te zwemmen.

De meeste nieuwelingen vinden het moeilijk om te ademen als ze in een zwembad zijn. Het inademen van het giftige zwembadwater gedurende een paar centimeter voor hun neus kan hen ongemakkelijk en oncomfortabel maken. Daarom zijn, net als bij elke toepassing, een paar producten de aangewezen weg om te zorgen voor een gezonder zwembad waarin het veilig zwemmen is.