Meteen naar de inhoud
Home » De Kracht van Angst

De Kracht van Angst

  • door

Vrouwencoach

Wanneer we geconfronteerd worden met een grote angst, voelt angst echt aan. We zijn ons er niet van bewust dat we bang zijn, omdat we in de kast zijn blijven “hangen” en denken: “We gaan thee drinken op de hoek”…totdat op een dag natuurlijk de macht van de angst ons gewoonweg uit handen glipt en we acuut angst voelen.

Toen ik halverwege de zwangerschap al mijn vragen beantwoordde over waarom ik me onzeker voelde over het krijgen van een kind, verward leek over waarom de vriendinnen van mijn man, de nieuwe ongelooflijk succesvolle vrouwencoach prikkels, reizen en scholen allemaal druk voelden terwijl ik me niet meer om mijn werk leek te bekommeren, was het toen dat ik me realiseerde dat ik mijn meest fantastische en gewilde gevoelens van ongelukkige, voedende noodzaak, inruilde voor de Mijn Verlammings Reflectie Functie die je waarschijnlijk wel eens bent tegengekomen, zelfs op de middelbare school.

Jezelf van je kont af krijgen, die behoeften overgeven aan je door God gegeven spirituele vat en alles loslaten, is misschien niet zo gemakkelijk als het klinkt. Toen ik leerde hoe los te laten, voelde ik me zo open voor de positieve transformatie die deze eenheid met mijn gedachten en gevoelens me toestond te ervaren.

Maar ik leef mijn leven niet als een emotieloze eenling. Ik begrijp hoe vermoeiend het is om je een weg te banen door een situatie die zo ver van je afstaat dat je het niet kunt zien. Betekenen evenwicht en harmonie een verschil voor je? Is het een verplichting om je uit te spreken (als in “dat zal ik uitleggen” als je met me praat?” Een ja/nee keuze versus een beslissing)? Als je lichaam je nodig heeft of je voelt dat je verantwoordelijk bent voor je behoeften, hoe beïnvloedt dat dan je leven?

Emotionele veerkracht komt voort uit een duidelijk begrip dat je een ander niet anders kunt laten handelen. Het gaat erom dit te aanvaarden en tegen hem of haar te zeggen, zoals je in je stille tijd doet: “Ik hou van je en ik zal van je terughouden,” zonder oordeel. Als individu vereist dit misschien meer eerlijkheid en oprechtheid dan je op dit moment bereid bent te doen. Ik weet dat als je bereid bent je emotionele krachten onder ogen te zien om “om te gaan” met vrienden die emotioneel gezond zijn, dan zul je in staat zijn om authentieker te leven. De dans van dit innerlijke landschap kan een leven lang doorgaan. Het uiten van emoties, het bezitten en helen van emoties, het loslaten van het oordeel dat je misschien schuld hebt en het steunen van een (of meer) andere belangrijke relaties, en het vinden van de liefde voor jezelf die je misschien in de zelfverloochening van het derde oog hebt gewikkeld, maken allemaal deel uit van dit proces.

Een vrouwencoach zal met je samenwerken om ruimte te maken voor jouw geluk. In staat zijn om de topper van je kliek te zijn is een kracht, ook al is het niet een kracht die zo mooi is als degene die je in je leven hebt toegelaten. Het is niet degene die je in staat stelt met andere vrouwen te dansen, koffie met ze te drinken, je boek uit te lezen voor je weggaat en dezelfde levensvreugde te voelen als een kind dat in een ander rijk leeft. Het gaat er niet om wat je doet, het gaat erom wie je bent. Inherente wijsheid en veerkracht liggen in de energie van de intuïtie van een vrouw. Je coach kan je helpen om naar die wijsheid te luisteren. Veel plezier!